+48 604 348 205 | +48 602 435 450 restauracja@marinagorzow.pl

Przyjęcia okolicznościowe

Menu

Proszę wybrać menu następnie wysłać je na adres restauracja@marinagorzow.pl
(z przybliżoną liczbą gości oraz datą przyjęcia)

Cena menu uzależniona jest od wyboru mięs oraz opcji obiadowej przypadającej na osobę, ilości wybranych przystawek oraz dań na ciepło.

Cena obiadu od 70zł/os
Cena obiadu z przystawkami (ok 4 szt./os) od 110 zł
Cena obiadu z przystawkami (ok 7 szt./os) od 140 zł
Cena dodatkowych dań ciepłych od 12 zł/ danie na osobę

Kwestia ciasta, tortu do ustalenia indywidualnie

Ulga dla dzieci od 3 do 9 lat 50% ustalonej stawki.
Warunkiem rezerwacji jest podpisanie umowy i wpłata zaliczki w wysokości 500 zł na poczet organizacji przyjęcia.

 

ZUPY

jeden rodzaj do wyboru

Krem pomidorowy

Żurek staropolski

Krem z białych warzyw

Krem z pora z grzankami

Krem z borowików

Krem z ziemniaków

Rosół królewski z kołdunami

Rosół królewski z makaronem

MIĘSA

1,5 - 2,5 porcję na osobę - 3 - 4 rodzaje do wyboru

Filet z kurczaka nadziewany mozzarella i suszonymi pomidorami

Krem pomidorowy

Pierś z kaczki podana na modrej kapuście

Udko z kurczaka nadziewane polędwiczka wieprzową

Łosoś grillowany

Dorsz

Sandacz

Morszczuk

Mintaj panierowany

Pieczone pałki z kurczaka

Roladki ze schabu z kapustą kiszoną i grzybami

Pierś z kurczaka grillowana z warzywami

Kotlet Szwajcar

schab panierowany nadziewany szynką, żółtym serem i pieczarkami

Kotlety mielone

Zrazy staropolskie

Rulon zawijany ze szpinakiem i serem

Pieczeń wieprzowa w sosie własnym

Filet drobiowy z ananasem po hawajsku

Filet drobiowy z serem i pieczarkami

Eskalopki z kurczaka zapiekane z brzoskwinią i serem mozzarella

DeVollaile z masełkiem i koperkiem

Kotlet schabowy panierowany

Filet drobiowy panierowany

Filet z kurczaka otulony bekonem z mozzarellą i warzywami

Polędwiczka wieprzowa

Żurek staropolski

Krem z białych warzyw

Krem z pora z grzankami

Krem z borowików

Krem z ziemniaków

SOSY

1-2 rodzaje do wyboru

Sos cielęco – tymiankowy

Sos borowikowy

Sos kurkowy

Sos z zielonym pieprzem

Sos pieczarkowy

Sos pieczeniowy

DODATKI

2 rodzaje do wyboru

Kulki

Talarki ziemniaczane zapiekane w śmietanie

Pieczone ziemniaczki z przyprawą

Ryż

Kluseczki gnocchi

Frytki karbowane

Talarki ziemniaczane w ziołach prowansalskich

Ziemniaki z koperkiem

SURÓWKI I SAŁATKI

3-4 rodzaje do wyboru

Surówka colesław

Surówka z kapusty czerwonej

Mizeria

Marchewka z groszkiem na ciepło

Bukiet warzyw ciepłych

  • brokuł
  • marchewka
  • kalafior

Sałatka szopska z kapusty pekińskiej

Sałatka z buraczków

Surówka z pory

Surówka z marchwi z morelami

Surówka z białej kapusty

ZIMNE PRZEKĄSKI

4-8 rodzajów do wyboru

Sałatka brokułowa z kurczakiem

Sałatka z owocami morza

Sałatka grecka

Sałatka amerykańska z kurczakiem i sosem czosnkowym

Sałatka gyros

Sałatka z łososiem w sosie miodowo musztardowym

Sałatka w sosie miodowo musztardowym z gruszką i serem

Sałatka warzywna

Szynka szwarcwaldzka nadziewana pomidorem, cukinią i serkiem ziołowym

Kabanosy w cieście francuskim

Serki jalapeno/camembert

Bułeczki panini i masełko czosnkowe

Carpaccio z buraka

Galaretka drobiowa/wieprzowa

Jaja w sosie tatarskim

Pieczarki faszerowane

Szparagi w szynce

Ryba po grecku

Smalec własnego wyrobu z ogórkami własnego wyrobu

Tartinki z konfiturą z czerwonej cebuli zapieczone kozim serem

Tartinki

placek ziemniaczany z łososiem i serkiem ziołowym

Nadziewane roladki ze schabu

Roladki z łososia nadziewane serkiem

Łosoś z cytryną

Łosoś w sosie tatarskim

Śledź w śmietanie/ w oleju / po meksykańsku

Polędwiczka wieprzowa nadziewana musem grzybowym

Konfiturowana kaczka

podana na grzance z pełnoziarnistego chleba podsmażanej na kaczym tłuszczu i oprószona ogórkiem kiszonym

Rostbef pieczony na różowo w sosie

Udko faszerowane z warzywami

Patery mięs wędzonych

  • schab
  • polędwiczki
  • baleron
  • szynka
  • boczek

Patery mięs zimnych

  • schab ze śliwką
  • boczek
  • karkówka pieczona
  • pasztet

Carpaccio wołowe

Befsztyk tatarski

DANIA CIEPŁE

podawane podczas trwania przyjęcia
1-4 rodzaje do wyboru

Pieczona szynka

Bigos z białą kiełbaską

pierogi z mięsem / ruskie

Gołąbki

Skrzydełka pieczone / pałki pieczone

Szaszłyki drobiowe/wieprzowe

Flaki wołowe

Żurek staropolski

Zupa gulaszowa

Udka faszerowane

Golonka podawana na kapuście zasmażanej

Barszcz czerwony z krokietem lub pasztecikiem

NAPOJE GORĄCE

Kawa, herbata różne rodzaje w cenie menu

NAPOJE ZIMNE

Wody

4 zł / 1 litr

Soki

8 zł / 1 litr

Napoje gazowane

10 zł / 1 litr

DANIA DLA DZIECI

Naleśniki z polewą i owocami

15 zł / porcja

Nugetsy z kurczakiem podawane z frytkami i surówką

18 zł / porcja

DANIA WEGAŃSKIE

Łódeczka z cukinii nadziewana ryżem i warzywami

Grillowany bakłażan przekładany salsą pomidorową

DANIA WEGETARIAŃSKIE

Pierożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Grillowany bakłażan przekładany salsą pomidorową i mozzarellą

Zapiekany ser camembert z sosem żurawinowym

ALKOHOLE

Wino Marina Gorzów – białe i czerwone

45 zł / butelka

Chivas Regal

150 zł / 0.7 litra

Johnnie Walker Black

150 zł / 0.7 litra

Ballantines

100 zł / 1 litr

Johnnie Walker RED

110 zł / 0.7 litra

Grants

100 zł / 0.7 litra

Absolut Blue

60 zł / 0.5 litra

Finlandia

55 zł / 0.5 litra

Bocian

50 zł / 0.5 litra

Wyborowa czysta

45 zł / 0.5 litra

Gorzka żołądkowa

40 zł / 0.5 litra